Meningsløs dag.
Jaha, blev ingen kamera idag:(
Efter jag va färdig med tvätten va jag heeelt slut och däcka i sängen.
Hoppas att jag vaknar imorgon och känner mig pigg och allt snor tagit slut!!
Vakna igen vid halv åtta och jag hoppas verkligen att jag inte ligger vaken halva natten nu,
tror dock inte att det är ett problem i sig før jag har varit kroniskt trøtt denna veckan:(
När jag gick upp laga jag middag till mig och Morten, blev ett av mammas recept.
Tänkte skriva ner det för det är så sjukt gott, super nyttigt och jätte enkelt!
Køttfärsfylld squash med ris
Ingredienser: 2 port
1 Squash
1 stor gul løk
ca 350 g køttfärs
1 køttbuljong
2 dl ris (fullkornsris om du vill ha det ännu nyttigare)
Lite riven ost (inget måste)
Tillbereding:
Sätt på ungnen på 200 grader.
Koka upp vatten i en gryta.
Børja med risen så den blir klar ungefär samtidigt som det andra.
Følj instruktioner på førpackning eller mina råd før att få ett gott och ej klibbigt ris.
Ta dubbelt så mycket vatten som du tar ris, salt och lite olja.
Børja med full värme och när det børjat koka så vrider du ner till hälften.
När du knappt ser vattnet så sänk till det lägsta och lægg på ett lock och låt stå i tio min ca.
Så till squashen då:
Børja med att hacka løken.
Ta squashen och dela den på mitten och sen på längden i mitten,
gräv ut alla kärnor med en sked. (släng inte)
Sen tar du "skalen" av squashen och kokar dom i vattnet du satte på tidigare i ca 10 min.
Sen tar du løken, kärnorna och køttfärsen och steker det.
Tillsätt, buljongen och salt och peppar efter smak.
När squashen är färdiga så lägg på på en form, häll på køttfärsen i squashen och lägg på riven ost.
In med det i ugnen i 10 min.
När squashen är klar i ugnen så är riset klart och du har en nyttig och supergod måltid klar på under 30 min:)
Hoppas ni førstod allting annars bara fråga och om ni bestämmer er før att testa detta så måste ni säga till hur det blev:)
Tänkte lägga upp tre nya kort jag gjorde igår, vill gärna ha lite kritik, bra som dålig så bara øs på!
Tanken är väl att jag ska sälja dom på en marknad som jag älskar att gå till, lite av min och Morten grej.
Den är varje søndag på Birkelunden park på Grünerløkka.
Så här är dom:
Det va det:)
Nu ska jag se lite på tv, krama Issie och bara slappa!
Puss och kram
ps. Ska se om jag hitta en bild på maträtten ni fick där isåfall lägger jag upp det:)
Efter jag va färdig med tvätten va jag heeelt slut och däcka i sängen.
Hoppas att jag vaknar imorgon och känner mig pigg och allt snor tagit slut!!
Vakna igen vid halv åtta och jag hoppas verkligen att jag inte ligger vaken halva natten nu,
tror dock inte att det är ett problem i sig før jag har varit kroniskt trøtt denna veckan:(
När jag gick upp laga jag middag till mig och Morten, blev ett av mammas recept.
Tänkte skriva ner det för det är så sjukt gott, super nyttigt och jätte enkelt!
Køttfärsfylld squash med ris
Ingredienser: 2 port
1 Squash
1 stor gul løk
ca 350 g køttfärs
1 køttbuljong
2 dl ris (fullkornsris om du vill ha det ännu nyttigare)
Lite riven ost (inget måste)
Tillbereding:
Sätt på ungnen på 200 grader.
Koka upp vatten i en gryta.
Børja med risen så den blir klar ungefär samtidigt som det andra.
Følj instruktioner på førpackning eller mina råd før att få ett gott och ej klibbigt ris.
Ta dubbelt så mycket vatten som du tar ris, salt och lite olja.
Børja med full värme och när det børjat koka så vrider du ner till hälften.
När du knappt ser vattnet så sänk till det lägsta och lægg på ett lock och låt stå i tio min ca.
Så till squashen då:
Børja med att hacka løken.
Ta squashen och dela den på mitten och sen på längden i mitten,
gräv ut alla kärnor med en sked. (släng inte)
Sen tar du "skalen" av squashen och kokar dom i vattnet du satte på tidigare i ca 10 min.
Sen tar du løken, kärnorna och køttfärsen och steker det.
Tillsätt, buljongen och salt och peppar efter smak.
När squashen är färdiga så lägg på på en form, häll på køttfärsen i squashen och lägg på riven ost.
In med det i ugnen i 10 min.
När squashen är klar i ugnen så är riset klart och du har en nyttig och supergod måltid klar på under 30 min:)
Hoppas ni førstod allting annars bara fråga och om ni bestämmer er før att testa detta så måste ni säga till hur det blev:)
Tänkte lägga upp tre nya kort jag gjorde igår, vill gärna ha lite kritik, bra som dålig så bara øs på!
Tanken är väl att jag ska sälja dom på en marknad som jag älskar att gå till, lite av min och Morten grej.
Den är varje søndag på Birkelunden park på Grünerløkka.
Så här är dom:
Det va det:)
Nu ska jag se lite på tv, krama Issie och bara slappa!
Puss och kram
ps. Ska se om jag hitta en bild på maträtten ni fick där isåfall lägger jag upp det:)
Kommentarer
Postat av: Lilli
De är jättefina och maten lät jättegott :)
Saknar massor också, blir nog att vi kommer upp i sommar nångång, då kanske vi ses :)
Postat av: Fanny
vi åt också det igår! är du fortfarande sjuk? jag är det nu.. tråkigt. ska försöka köra igång min blogg också. korten va jättefina! kram
Trackback