Recept Morotsbrød

Fick ett ønskan om att jag skulle skriva upp receptet på brøden jag gjorde häromdan:)
Vi har hunnit smaka på dom två sorterna jag gjorde och morotsbrøden va heelt klart godast!

Here it comes:)

INGREDIENSER

50 g jäst (1 paket)
5  dl ljummet vatten
1-1 1/2  tsk salt
1  msk solrosolja/olivolja (smaksak jag tycker olivolja är godast till allt:)
4 rivna morøtter
9-10 vetemjöl
2-3 grovt rågmjöl
1 dl solrosfrön (till deg och utbakning)
1 dl linfrön
ägg till pensling



1. Värm vattnet till fingertoppsvärme, 37°. Smula ner jästen i en bunke och tillsätt salt och lite av vattnet. Rör tills jästen har löst sig helt. Tillsätt olja och resten av vattnet. Tillsätt solrosfrön, linfrøn, morøtte och rågmjöl blanda och tillsätt nästan allt vetemjöl. Spara lite mjöl till utbakningen. Arbeta ihop degen, som är färdigknådad när den släpper från bunkens kanter. Låt jäsa övertäckt i bunken 30–40 minuter på dragfri plats.


2. Värm ugnen till 225°. Knåda degen lätt på bakbordet. Rulla ut två längder och dela dem i bitar, forma dom till små bullar. Ställ bitarna på en plåt med bakpapper och låt dem jäsa övertäckta 20 minuter,när dom är klara pensla dom med ägg och strø på lite solrosfrøn om du vill:)


4. Grädda bullarna i mitten av ugnen i 8–10 minuter. Brödet är färdiggräddat när det låter ihåligt när man knackar lätt på undersidan. Låt svalna under duk för en mjukare skorpa och utan duk för en krispigare skorpa.


Så lätt va det:)

Detta är ett recept som jag hitta på recept.nu men som jag gjort om.
Jag får 25 bullar av denna smeten och det går alldeles utmärkt attfrysa:)

Lycka till:)


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0